Objectius diferents per equips distants


El Barça és el campió de lliga. Ho va aconseguir sense brillantor i amb un paupèrrim empat a València davant el Llevant. Un títol igualment, el tercer de l'era Pep en aquesta competició. Mentrestant, “l'altre equip" celebrava la Copa ja festejada dies abans sense massa convicció i sabent que aquell mateix dia podia finalitzar el seu periple a la Lliga. La qüestió era no veure-ho.

"No lo sé, ni me importa", va dir Iker Casillas abans del partit de al Ciutat de Valencia. I em sorprèn, sobretot perquè una derrota culer deixava la lliga oberta i sembrava de nervis la parròquia culer. Un exemple més del "moment estruç" que travessa l'entitat de “l'altra ciutat" que, en lloc d'intentar aprendre dels seus errors, es nega a acceptar la realitat per tractar així de millorar en el futur. Símptoma inequívoc de l'exasperació blanca.

Però la pantomima merengue no acaba aquí. Avui la premsa madridista encenia novament l'altaveu per ressaltar Cristiano Ronaldo i la seva lluita eterna amb Leo Messi. Però, com que no hi ha pitjor cec que el que no vol veure, des de la capital s'ha enaltit el pitxitxi i la bota d'or com si d'un títol important es tractés. Només un detall, aplaudir el premi està bé. Maginficarlo de la manera que s'ha fet (Alfredo Relaño, director d'As, ha dedicat el seu article a aquesta "victòria") pot ser contraproduent, sobretot si el jugador que el rep ha estat criticat per la seva pròpia afició de massa individualista. Però així és la caverna (o la central lletera).

Al seu torn, el Barça ja pot celebrar el segon títol de la temporada (el primer va ser la Supercopa) i preparar-se també per a la final somiada de Champions a Wembley. Això sí que són títols i això sí que és il.lusió. Esperem aquesta vegada que les celebracions siguin simplement això: càntics, petons, abraçades i plors. El Barça ho mereix.

¡Felicitats Barça!

1 comentarios:

Gotham ha dit...

Jo cada dia li pregunto a relaño el mateix via twitter: amb català, anglès, i castellà:

Cristiano és millor que Messi perquè guanyarà el pichichi. Llavors perquè Valdés no es millor que Casillas? No ho entenc.

Visca el Barça i visca Catalunya

Publica un comentari a l'entrada