Embolic a la vista


Madrid bull amb el calendari de la pròxima temporada. La informació parcial, la desinformació interessada i l'opinió injustificada tornen a prendre les regnes de la premsa de la capital. Els diaris madrilenys informen de manera subjectiva de successos que tenen la seva explicació lògica i deixen que el lliure albir triomfi entre els seus lectors. ¿Però com s'aconsegueix això? És senzill, llegeixin atentament.

El FC Barcelona disputarà el desembre el Mundialet de Clubs. La seva participació començarà el dia 15 amb les semifinals. El problema sorgeix amb el clàssic, que s'hauria de disputar el dia 11. Lògicament, amb un viatge al Japó pel mig, un canvi horari bestial i un vol llarguíssim, és evident pensar que la data del "partit del segle" ha de ser canviada. No obstant això, des de Madrid es projecta una altra notícia. La qüestió és posar la pressió a l'equip català. Per això, tant As com Marca s'han saltat l'explicació que acaben de llegir i han decidit pressionar el FC Barcelona perquè jugui el dia 10. No és una data dolenta, però primer caldrà analitzar l'horari del vol, els entrenaments o el jet lag. Encara que la frase de Marca deixa ben clar que no esperaran: "Hi ha una possibilitat que es jugui: que el Barça accepti disputar el partit el dissabte 10 i després viatjar al Japó", pressiona el diari madridista.

Però la polèmica no acaba aquí perquè la tornada de la Supercopa d'Espanya es jugarà el 17 d'agost a les 23:00. Per què? Es preguntaran els aficionats al futbol.Doncs bé, llegint els dos diaris madrilenys no hi ha rastre d'una explicació que satisfaci als lectors. Encara que jugant al Camp Nou i després de la polèmica de la marató de clàssics, un pot entendre que hi ha una clara predisposició d'escalfar els ànims madridistes en contra del FCB. No obstant això, si s'agafa el pont aeri i es visita els diaris catalans el lector troba l'explicació. La UEFA no deixa disputar cap partit en el mateix horari dels seus enfrontaments i, com en aquesta data hi ha eliminatòria prèvies de competicions europees i aquestes comencen a les 20:45, no és fins a les onze quan altres partits poden posar-se en marxa.

Així, novament ens trobem amb la desinformació organitzada que la premsa realitza per crear polèmica, avivar les picabaralles i vendre més diaris. No es tracta d'informar, sinó de condicionar. I tot i que no hi ha colors en aquestes activitats, es pot afirmar amb certa rotunditat que a Madrid en són experts. Així els va ... 

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada