Cadel Evans, just vencedor


S'ha acabat el Tour sense que Alberto Contador pogués revalidar el títol de l'any passat i completar l'heroica que fa anys Miguel Indurain va aconseguir: guanyar Giro i Tour. Ha estat un australià, Cadel Evans, el que s'ha endut la glòria.

En la presentació dels esportistes ja es va veure que l'Alberto no tindria facilitats en un país que, per norma general, rebutja els ciclistes de la península. I més, després de la polèmica amb el Clembuterol. Si que hi va haver aplaudiments per als germans Schleck, que al final van resultar ser els grans derrotats de la volta a França, per la seva mala gestió de les carreres, no per la seva valentia, que si que va fer acte de presència als Alps.

Però el gran vencedor va ser Evans, que va demostrar una força brutal a la muntanya i unes excel·lents condicions a la contra-rellotge. L'australià va controlar amb una paciència i saviesa sorprenent tota la carrera i la es va posar el mallot groc el dia abans de finalitzar la prova. Cadel va tirar dels favorits quan hi va haver escapades perilloses i no va mostrar cap fragilitat en tota la cursa. Molts eren el que creien que el campió del Tour cauria en alguna etapa. El que molts no sabien és que aquest any Evans s'havia preparat exclusivament per al Tour.

I va demostrar ser el més fort aconseguint que tots reconeguin els seus mèrits. Contador ho va dir ben clar: "Evans és un just i digne vencedor". Mostrem ara el respecte que mereix.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada