Plantilla curta, el secret d'en Pep


Al llarg de les tres temporades de Guardiola al capdavant del FC Barcelona hi ha hagut un dilema que ha dividit a l'afició i als rivals. Es tracta de l'extensió de la plantilla i la necessitat de tenir una bona banqueta. Pep ha preferit fins ara tenir menys jugadors de l'habitual i la fórmula ha funcionat. Aquesta temporada es va especular amb la possibilitat d'augmentar els efectius, però novament l'equip culer seguirà amb una plantilla curta.

Molts han estat els que han aprofitat qualsevol ocasió per criticar a Guardiola, i el tema de la plantilla els ha permès fer-ho amb arguments vàlids. No obstant això, el tècnic culer s'ha mantingut ferm i ha guanyat la batalla. La plantilla és justa, cert, però això dóna opcions a la pedrera de participar més sovint, amb el benefici que això suposa si algun d'ells acaba donant la talla. A més, els títols han acompanyat.

Encara que és cert que existeix el risc que la pedrera no aporti allò esperat i el rendiment de l'equip es vegi afectat. Aquest és precisament el principal argument dels que no es mostren partidaris de l'estratègia d'en Pep. Aquesta temporada, amb la marxa de Jeffren i Bojan i la incorporació d'Alexis, pot semblar que el Barça arrisca massa. No obstant això, veient el bon rendiment de Thiago i de Fontàs, tot fa presagiar que en Guardiola tornarà a tenir la raó.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada