En Pep posa en dubte la ira de Sandro Rosell


Les paraules de Guardiola a la roda de premsa posterior a la contundent victòria contra l'Atlètic de Madrid han deixat a més d'un descol.locat. El tècnic culer va defensar l'anterior junta i va demanar una reflexió per part de tota l'afició.

La polèmica comença amb Laporta i els seus, que poden veure en els pròxims dies com se'ls embarguen gairebé tres milions d'euros a cadascun per aquells 15 dies del primer any de mandat que, per temes burocràtics, van acabar comptant com un any. Injust, sens dubte. En aquest cas, el tema de responsabilitat que l'assemblea va votar fa un any no té res a veure. Les paraules del Pep, però, sí haurien de fer-nos reflexionar sobre tot el que ha envoltat el cas Laporta.

No pot ser que una junta agafi un club amb enormes deutes, les redueixi, inverteixi la dinàmica esportiva i després vegi com la ira i la rancúnia d'un (bon) president els porta als tribunals sense cap prova que els inculpi i sota un títol vagament sospitós: acció de responsabilitat, que ve a significar que "no hi ha proves i en comptes d'investigar i descobrir si hi va haver alguna cosa il·legal, preferim embrutar-vos el nom des del principi per fer-vos mal". Estem davant d'un cas on la presumpció d'innocència ha deixat d'existir. I la premsa catalana, poc inclinat a perdre la bona relació amb Rosell, ha pres part de forma molt notable i ha censurat tot el relacionat amb Laporta. Ara Pep ha reobert el debat i amb això ha expressat l'opinió de molts culers que han estat maltractats per la premsa i per l'altra facció del barcelonisme. Vaja, que els ha sortit un gra al cul que ningú esperava.

I me n'alegro. Perquè si Laporta realment es va emportar diners de les arques haurà de ser jutjat, però si no, l'acció de responsabilitat ha de ser per Rosell, la seva junta i els compromissaris que, en nom del Barça, van decidir portar als tribunals a unes persones que no ho mereixien, van gastar irresponsablement els diners del club en advocats i van tacar la imatge de la millor junta que el FC Barcelona mai ha tingut. La qüestió és que es pot no estar d'acord amb el que va fer l'anterior junta i, fins i tot, es pot qüestionar la gestió econòmica en l'últim any de mandat, que va ser realment ostentosa (sobretot amb el fitxatge d'Ibra a petició de Pep) , però d'aquí a formalitzar una denúncia hi ha un bon tros. I això és el que ha volgut mostrar Guardiola. Chapeau per ell.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada