El Màlaga, Benzema i el partit de les 12

Que la premsa de Madrid trobi qualsevol excusa per infravalorar una victòria del FC Barcelona és habitual. Que sigui el propi Barcelona qui la provoqui, no. Per això, no està de més que després de la brillant victòria del conjunt de Guardiola a l'Athletic algú demani una mica més de "seny". És cert que els bascos van tenir gairebé les 48 hores de descans i que van ser ells mateixos els qui van renunciar jugar a les 23:00 de dissabte, horari que els hagués donat el descans. Però no és menys cert que jugar diumenge a les 12:00 era l'opció més justa, encara que no fos del gust del president culer.

Dit això, l'altre tema candent de la jornada és el golàs de Benzema. Un golàs que ha quedat parcialment desacreditat després de l’absurda comparació amb el gol a la final de l'Eurocopa de Van Basten. No és que el gol no s'assembli, el problema és que l'execució d'un i altre disten bastant, fent del gol del francès una nimietat comparat amb el de l'holandès. En alguns mitjans capital fins i tot l’han declarat millor que el de l'Eurocopa ... veure per creure. A part del gol, el Madrid va donar un recital i va sortir amb els tres punts i cinc gols d'un estadi que se suposava complicat per als de Mourinho. Aquesta victòria els dóna crèdit i atura l'entusiasme i l'eufòria que havia sacsejat l'entorn culer. Segur que a en Guardiola li haurà agradat el pal.

El Màlaga C.F. és l'altre tema del dia. A la seva derrota davant el Betis se li suma la notícia que el xeic ha pagat 7 milions per a esmenar els deutes. No obstant això, les renegociacions amb l'Hamburg per retardar els pagaments i el procés administratiu que tindrà lloc a final de temporada per l'IVA del fitxatge de Cazorla posen en dubte la liquidesa de l'equip andalús. Mentre l'eufòria s'instal·la en els seus aficionats pel bon rendiment a la lliga, una economia malmesa pot engegar a rodar les seves il·lusions. El temps ho dirà.